احمد خاتمی: با آتش زدن سفارتخانهها چیزی به دست نمیآوریم
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، این نماینده مجلس خبرگان رهبری امروز -یکشنبه 14 دیماه- در گفتوگو با برنامه من طهران شبکه خبری العالم درباره خشم مردمی از اعدام آیتالله نمرالنمر و تجمع جوانان خشمگین در مقابل سفارت عربستان سعودی و پیامدهای آن تأکید کرد: بنده معتقد به حمله به سفارتخانه کشورهای دیگر نیستم و معتقدم که سفارت هر کشوری در کشور دیگر در حقیقت مهمان است. ما با هجمه به سفارتخانه و آتشزدن آنها چیزی به دست نمیآوریم. بلکه آن حرکتِ مقدس هم زیر سؤال میرود؛ آن چه مهم و ضروری است فریاد، خروش، تظاهرات و تجمعات است. ما جنایات آلسعود را به شدت محکوم میکنیم، اما حمله به سفارت سعودی یا کنسولگری سعودی را در داخل کشورمان کار مناسبی نمیدانیم.
خاتمی با انتقاد شدید از اعدام شیخ نمر باقر النمر توسط رژیم عربستان سعودی، افزود: آلسعود میخواهد به دنیا چنین وانمود کند که اعدامشدگان تروریست بودهاند، ولی واقعیت برخلاف خواست این دروغگویان برای همیشه پنهان نمیماند چون واقعیت آن است که شیخالنمر یک عالم شیعی، مجاهد و شجاع بود که به علت دفاع از حقوق ملت به شهادت رسید.
وی با اشاره به اینکه آلسعود با اینگونه ترفندها راه به جایی نخواهد برد، آن را دولتی پیر، فرتوت، کهنه و ضدحقوق بشری دنیایی دانست، و گفت: این نظام آنقدر عقب مانده است که هنوز رانندگی در عربستان برای زنان جرم محسوب شده و تاکنون، انتخابات سراسری درست در عربستان شکل نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: اگر آلسعود وابسته به آمریکا نبود هر ماه علیه این دولت جرمهای ضد حقوق بشری مطرح میشد؛ ولی چون وابسته و نوکر چشم و گوش بسته آنان است، درباره نقض حقوقبشر در آن خبری اعلام نمیکنند.
امام جمعه موقت تهران به شهادت رساندن شیخ نمر را نمونهای از نبود حقوقبشر در عربستان دانست و گفت: حکم اعدام چهار جوان دیگر صادر شده آنهم به جرم اینکه شیعه بودند.
وی با ابراز شگفتی نسبت به رفتار سازمانهای به اصطلاح مدافع حقوقبشر از بیتحرکی دبیرکل سازمان ملل متحد انتقاد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: آنهایی که به آلسعود جهت به شهادت رساندن این شیخ خط دادند اهدافی مثل برافروختن آتش اختلافهای فرقهای به ویژه میان سنی و شیعه دارند اما بدانند حوزه علمیه ما بیدار بوده و این دشمن است که میخواهد آتش تفرقه برافروخته شود. حوزه علمیه، وهابیت و سلفیگری را خطرناک میداند چون تغذیهکننده اندیشه تروریستهاست.
وی با اشاره به وجود وحدت میان سنی و شیعه خاطرنشان کرد: برادران اهل سنت ما به همان اندازه که شیعه با وهابیت در تضاد است با وهابیون در تضادند، همچنین علمای شیعه تا زمان حاضر باعث شدند آتش تفرقه شعلهورتر نشود که این سیاست در آینده استمرار خواهد یافت. به همین دلیل هیچگاه در منطقه درگیری سنی با شیعه ایجاد نخواهد شد چون قرنهاست این دو در ایران و دیگر کشورهای اسلامی برادرانه و به طور مسالمت آمیز با یکدیگر زندگی می کنند، این دستور امامان (ع) است، البته آنان برای ایجاد تفرقه میان سنی و شیعه تلاش می کنند اما ناکام خواهند ماند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری، درباره مسئولیت علمای اهل سنت برای درک این خطریادآورشد: علمای اهل سنت مدام باید حسابشان را از وهابیها جدا کرده و به صراحت به دنیا بگویند ما با اندیشه آنان و رفتار برآمده از این اندیشه مخالفیم و روند تکفیر را محکوم میکنیم.
وی از اهل سنت در ایران خواست به طور یکپارچه جنایت به شهادت رساندن شیخ نمر توسط آلسعود را محکوم کنند.
خاتمی همچنین با هشدار درباره تبعات تقویت تروریستها برای رژیمهای منطقه یادآورشد: این تکفیریها که من میبینم، روزی سراغ خود اینها میآیند. داعش، تعداد زیادی از علمای اهل سنت را اعدام کرد، مسیحیها را هم اعدام کرد، اینها، به نظر میرسد که یک غده سرطانی هستند. اگر با این غده سرطانی مبارزه نشود، جهان انسانیت در خطر خواهد بود و تامین کننده این غده سرطانی هم دولت سعودی است.
امام جمعه موقت تهران افزود: آنها دروغ میگویند که ائتلاف ضدداعش تشکیل دادهاند، زیرا خودشان داعش پرورند. بر این اساس، مطمئنم مسئله دعوای شیعه و سنی تشدید نخواهد شد، چون سنیهای بابصیرت و شیعیان اهل بصیرت، نقشۀ دشمن را خواندهاند.
وی درباره هشدارهای ایران به عربستان پیش از اعدام آیتالله شیخ نمر النمرو سرنوشت روابط دو کشور پس از اعدام این عالِم شیعی بیان کرد: فقط ایران نبود که لغو حکم اعدام شیخ نمر باقر النمر را خواستار بود؛ بلکه علمای جهان اسلام نیز خواهان توقف اجرای حکم بودند، اما در خصوص روابط ایران با دولت سعودی، این مسئله، مربوط به دستگاه دیپلماسی خارجی است و من معتقدم دستگاه دیپلماسی خارجی ما سه اصل عزت، حکمت و مصلحت را دنبال می کند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری در ادامه گفت: حرمین شریفین ملک آلسعود نیست، بلکه از آنِ جهان اسلام است. عربستان بدش نمیآید که پای ایران، از حرمین شریفین کوتاه شود. اگر حرمین شریفین در آن منطقه نبود، این دولت، لیاقتِ این که با آن ارتباط داشته باشیم را نداشت. جنایتِ امسالِ منا، برای قطع کامل روابط با این کشور کافی بود. اما سخن این است که حرمین شریفین در آن جا قرار گرفته و سعودیها آرزو دارند که پای ایران از آن جا قطع شود. به همین سبب، عرصه، بسیار حساس است و من معتقدم در این عرصه، دیپلماسی خارجی و مسئولان خارجی ما با دقت مسئله را دنبال میکنند، به طوری که هم فریاد اعتراض به گوش برسد و هم منافع ایران اسلامی تأمین شود.
خاتمی تاکید کرد: جنایات اخیر رژیم عربستان نشان دهنده نپختگی حاکمان جدید عربستان در عرصه سیاسی و اوج دیوانگی آلسعود است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: رژیم آلسعود به منجلاب و گردابی افتاده، در حال دست و پا زدن است و راه خروج آن هر لحظه دشوارتر میشود. مجموعه جوان نپخته، تازهکار، تشنه قدرت، سفیه و نپخته بر سر کار آمدهاند با یکدیگر اختلافات درونی دارند. در عرصه اقتصادی، این مجموعه باعث کاهش قیمت نفت شدند و آن را به 30 دلار رساندند. خودشان هم صد میلیارد دلار کسری بودجه آوردند. یعنی برای زمین زدن رقیب، حاضرند خودشان را هم به بدبختی بکشانند.
وی درباره اقدامات حاکمان سعودی در یک سال اخیر گفت: آل سعود از حدود یک سال پیش تاکنون با حمله به یمن بیش از شش هزار شهید اعم از زن و مرد و کودک و پیر برجای گذاشته و یمن را به یک ویرانه تبدیل کرده اند. آنها با توهم کودکانه شان گمان می کردند کار یمن در مدت یک هفته تمام خواهد شد.
خاتمی عربستان را حامی اصلی گروههای تکفیری دانست و تصریح کرد: در عرصه سیاسی همه دنیا می دانند که عربستان، مادر گروهک های تکفیری است و داعش، القاعده و النصره، همگی ساخته و پرداخته این کشور هستند. یعنی هرگاه در هر گوشه ای از جهان اسلام، تروری صورت می گیرد یک پای ثابت آن، قارون منطقه یعنی دولت عربستان است.
وی اقدامات اخیر حاکمان عربستان را نشاندهنده نپختگی حاکمان جدید عربستان در عرصه سیاسی دانست و گفت: اعدام شیخ نمر باقر النمر اوج دیوانگی آلسعود است. آلسعود باید بدانند شیعیان در آن کشور، اقلیت قدرتمندی هستند. شیخ نمر باقر النمر نیز چیزی جز حقوق ملت نمیخواست. ادعای حاکمان سعودی مبنی بر اعدام این عالم بزرگ به جرم تروریسم، دروغ است.
امام جمعه موقت تهران در پاسخ به سؤالی درباره ادعای دولت عربستان مبنی بر تلاش شیخ نمر باقر النمر برای تحریک مردم این کشور علیه نظام گفت: نظام عربستان اگر راست می گوید یک شاهد بیاورد که شهادت دهد "این شیخ مجاهد یک چاقو در جیبش داشته است." سلاح شیخ نمر باقر النمر، تریبون نماز جمعه و خواستههایش نیز خواستههای حقوق بشری دنیا پسند بود.
وی در ادامه به تشریح خواستههای ملت عربستان به ویژه شرق این کشور از زبان آیتالله شیخ نمر باقر النمر پرداخت و گفت: شیخ نمر خطاب به حاکمان آلسعود میگفت چرا تبعیض طائفهای دارید؟ چرا به اندازه یک اقلیت حقوق شیعیان را نمیدهید؟ وی این مواضع را علنی اعلام میکرد. دنیا این انتقاد علنی را پذیرفته است.
وی ادعای رژیم آلسعود مبنی بر دست داشتن آیتالله نمر در اقدامات تروریستی را مردود دانست و گفت: این دروغ آلسعود است. آنها درباره حادثه منا نیز دروغ گفتند و ابتدا ادعا کردند شمار قربانیان 700 – 800 نفر است و بعد از آن شمار قربانیان را به 5000 و سپس به هفت هزار نفر افزایش دادند. آنها مصداق ضربالمثل فارسی هستند که "دروغگو حافظه ندارد".
امام جمعه موقت تهران همچنین با اشاره به اقدام غیر انسانی رژیم آلسعود در قرار دادن نام آیتالله نمر به همراه شماری از افراطیون و اعضای القاعده در فهرست افراد اعدامی گفت: یکی از جنایات رژیم آلسعود این است که شیخ نمر باقر النمر به همراه سه نفر شیعه دیگر را در فهرست 46 نفره افراد اعدام شده گنجاندند. این در حالی است که در میان این فهرست علاوه بر این چهار نفر، اعضای گروهکهای تکفیری مانند القاعده و سایر گروهکها را در خود گنجانده است. این در حالی است ما مخالف همواره گروهکهای تکفیری از جمله القاعده بوده و هستیم و معتقدیم باید جهان اسلام به مقابله با آنها برخیزد.
خاتمی درباره واکنش های ناچیز و کم رنگ کشورهای غربی و سازمان های بین المللی نظیر سازمان ملل به اعدام شیخ نمر النمر و دوگانگی رفتار آنان در قبال حقوق بشر، گفت: من ریشۀ این دوگانگی را در این میدانم که دنیای استکبار، قائل به شهروند درجه یک و درجه دو است. دنیای استکبار اگر یک نفر در آمریکا یا فرانسه کشته شود، داد و فریادشان بلند میشود، اما اگر در لبنان کشته شود، از آن فریاد خبری نخواهد بود.
امام جمعه موقت تهران افزود : همزمان با انفجار فرانسه، در ضاحیه بیروت هم انفجارروی داد؛ اما رسانهها و مسئولان استکبار، رویکردی در پیش گرفتند که گویا انفجاری در لبنان اتفاق نیفتاده است، درحالی که مسئول هر دو انفجارداعش بود. این دوگانگیها، گویای آن است که دنیای استکبار، به مقوله ای به نام حقوق بشر معتقد نیست و فقط به فقط به منافع خودشان فکر میکنند و بس.
وی تأکید کرد: برای اینها بشر، حقوق بشرو قصه مبارزه با تروریسم فقط ابزار و شعار است و گرنه همه جهان می دانند که فاجعه سالهای اخیر درسوریه توسط تروریست ها مورد حمایت استکبار آفریده شده است و آنها سلاح و تجهیزات تروریستها را در سوریه تأمین میکنند. بنابراین تاکنون دوگانه عمل کردهاند، از این به بعد هم دوگانه عمل خواهند کرد، ولی مهم این است که ملتها بیدار شده و تنفر خاصی از دنیای استکبار پیدا کردهاند.
اتمی تأکید کرد: امریکای امروز، به مراتب از آمریکای ده سال پیش، منفورتر شده است و آمریکای ده سال پیش، به مراتب منفورتر از ده سال قبلِ آن بود. به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، این بصیرت در جهان اسلام شکل گرفته و نفرت از این مستکبرین هر روز بیشتر میشود.
انتهای پیام/